KEMBARA TURKI

Tarikh Berlepas


Tarikh MulaTarikh AkhirMusimStatus
18 MAC27 MACBungaDitutup
26 APRIL05 MEIBungaDitutup
22 JUN1 JULAIPanas Tempahan Dibuka
06 OKTOBER15 OKTOBERLuruhTempahan Dibuka
26 NOVEMBER05 DISEMBERSejukTempahan Dibuka
08 DISEMBER17 DISEMBERSejukTempahan Dibuka
31 JAN 201909 FEB 2019SejukTempahan Dibuka

ISTANBUL – BOLU – AMASYA – CAPPADOCIA – KONYA – PAMUKALE – BURSA

HARGA DARI

RM3,980 Seorang

Berminat dengan pakej ini?

Ya, pendaftaran kini lebih mudah! Hanya mendaftar online sekarang untuk menjadikan percutian anda menjadi kenyatan!

HARI 1:KUL-DOHA         (MM)

Berkumpul di KLIA pada 6:30 pagi (3 jam) sebelum berlepas ke Istanbul. Transit sebentar di DOHA sebelum menyambung penerbangan ke Istanbul. Tiba di Istanbul  akan disambut oleh wakil kami, daftar masuk hotel di Istanbul & makan malam dan berehat.


HARI 2: ISTANBUL-BOLU     (SP/MT/MM)

Selepas sarapan dan daftar keluar hotel, peserta akan dibawa melawat Istanbul City Wall, Melawat Blue Mosque, Tugu Peringatan Hippodrome (satu buah kawasan peninggalan pahlawan gladiator dahulu kala, digunakan sebagai kawasan untuk acara sukan dll di zaman dulu, melawat muzium Hagia Shopia (asalnya sebuah gereja dan menjadi masjid), Sogukcesme Street, Caferaga Medresesi  dan Topkapi Palace (Istana dijadikan muzium yang tersimpannya pelbagai khazanah Islam dan barangan peninggalan Rasulullah SAW dsbnya. Kemudian meneruskan perjalanan ke Bolu bergambar di Sapanca Lake (menikmati permandangan yang indah).


HARI 3: BOLU-AMASYA      (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan bertolak ke Amasya yang terletak di pergunungan dekat Laut Hitam dan memiliki sejarah lebih dari 7500 tahun. Setibanya di Amasya melawat  Ferhat & Sirin Tunnel dan Muzium Love, melawat Sultan Beyazit ll Mosque yang merupakan masjid yang terbesar di Amasya. Pintu utama, mihrab dan mimbar diperbuat daripada marmar putih dan tingkap menampilkan ukiran kayu. Kemudian melawat sekitar Green River dan mengambil gambar berlatar belakang Mountain Rock Toms, mengunjungi Statue Strabon yang terdapat patung-patung yang terkenal di dunia dan pertama dalam sejarah cendekiawan terkenal kelahiran kota Amasya. Melawat ke Bimarhane yang pernah menjadi sebagai pusat rawatan pesakit mental yang telah di buka oleh Sultan Muhammad al-Fatih dan sekarang ianya telah menjadi sebuah sekolah muzik dan cafeteria. Daftar masuk hotel dan makan malam.


HARI 4: AMASYA-CAPPADOCIA       (SP/MT/MM)      

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Kemudian di bawa menyaksikan Magical Eco Chamber, Amasya Corek (jenis tradisional roti) dan anda akan diajar bagaimana untuk menyediakan dan memasak, melawat Octagonal Madrasah, sebuah sekolah tahfiz sejak tahun 1235.

Daftar masuk hotel dan makan malam.


HARI 5: CAPPADOCIA      (SP/MT/MM)

Lawatan penuh di bandar Cappadocia yang dianggap sebagai salah satu daripada keajaiban semula jadi dunia dengan penciptaan kesenian geologi – bekas gunung berapi (menikmati permandangan yang berwarna-warni).  Bandar yang dikenali dengan nama “The Flinstone House”, Antara tempat yang akan dilawati ialah Underground City of Kaymakli, Pigeon Valley, Pigeon Houses or Dove Codes, Uc Guzeller or Three Beauties, Uchisar castle dan Goreme Valley. Makan malam dan bermalam di hotel Cappadocia.

Acara pilihan : Hot Air Ballon USD200 seorang

Turkish Tradiotional Folkshow USD50


HARI 6: CAPPADOCIA-KONYA-PAMUKALE      (SP/MT/MM)

Lawatan seterusnya ke bandar Konya ( Islamic Elder). Terkenal dengan Mevlana Celaleddin Rumi (pengasas agama sufi atau Mevlevi). Melawat rumah  dan muzium (koleksi peribadi) dan makamnya. Berhenti di Sultanhani Caravanserai, dibina pada abad ke-13, Caravanserai Sultanhani adalah tempat rehat bagi peniaga-peniaga pelayaran di sepanjang Jalan Sutera untuk berhenti dan bermalam. Meneruskan perjalanan ke Pamukkale.


HARI 07 : PAMUKALE-BURSA     (SP,MT,MM)

Disini melawat bandar antic (Antique City of Hierapolis) di mana boleh melihat pembentukan (formation) batu kapur yang menurut kajian mengandungi bahan galian berkhasiat untuk kesihatan dan melihat mata air panas yang aneh.Meneruskan perjalananke Bursa. Tiba di Bursa melawat  melawat Ulucami (Grand Mosque) dengan senibina yg unik dan menarik, Green Mausoleum dan Pasar Sutera dan membeli belah barangan cenderamata dan melihat budaya kampung orang Turki.Bermalam di Bursa.


HARI 08 : BURSA-ISTANBUL       (SP,MT,MM)        

Peserta daftar keluar hotel dan menuju ke Istanbul iaitu di Eminönü pelabuhan untuk pelayaran dengan bot ke atas selat Bosphorus, selat unik memisahkan dua benua (Eropah dan Asia), Permandangan yang hebat berlatar belakang dengan menara dan kubah, pokok pine bukit, dan mercu tanda Istanbul seperti istana Dolmabahce, menara Leander, dan Ortaköy masjid. Melawat Emirgan Park, iaitu pameran terbesar bunga tulip di Istanbul. Melawat Grand Bazaar lama – bazaar tertutup terbesar di dunia, lebih 4000 buah terdapat didalamnya & Spice bazaar. Solat di Masjid Rustem Pasa. Bermalam di Istanbul.


HARI 09 :  ISTANBUL – AIRPORT (SP)

Selepas sarapan & daftar keluar hotel peserta di bawa melihat pertunjukan fesyen dari pakaian kulit yang bermutu tinggi. Melawat Masjid Abu Ayob Al Ansari dan makam Sultan Muhammad Al-Fateh sebelum di bawa airport untuk untuk mengambil penerbangan pulang ke Kuala Lumpur melalui Doha.


HARI 10 :  KLIA

Tiba KLIA jam 03:30 petang bersama kenangan indah dari Negara Eropah dan Asia iaitu TURKI.

HARI 1: KLIA – ISTANBUL

Berkumpul di lapangan terbang 3 jam sebelum penerbangan. Tiba di Lapangan Terbang Istanbul dan akan disambut oleh wakil kami.


HARI 2: ISTANBUL – CANAKKALE

Selepas tiba di Istanbul Anda akan dibawa melawat ke Topkapi Palace (muzium yang menempatkan pelbagai koleksi dahulu dan merupakan bangunan paling besar di Istanbul). Seterusnya melawat Blue Mosque (Masjid yang paling popular di Istanbul). Kemudian melawat Hippodrome Square (dataran dimana  kegiatan  olahraga dan juga sebagai tempat berkumpulnya orang ramai ketika era kerajaan Byzantian). Makan Tengahari di Restoran tempatan dan bergerak ke Canakkale melalui Galipoli. Makan malam dan Check in Hotel.


HARI 3: CANAKKALE – TROY – PERGAMON – KUSADASI                 

Selepas sarapan dan check out hotel, menuju ke Troy, anda akan melawat bandar purba dan wooden horse yang terkenal. Seterusnya bergerak ke bandar Pergamon (tempat di mana teater paling curam di Turki) termasuk melawat Trajan Temple, Atena Temple, Agora dan Pergamon Palace. Melawat di Pergamon Ancient Asklepion, Asklepion adalah sebuah pusat perubatan purba terkenal yang dibina sebagai penghormatan kepada Asklepios, dewa penyembuhan. Ia juga merupakan hospital psikiatri yang pertama di dunia. Selepas makan tengah hari , meneruskan perjalanan ke Kusadasi sambil melihat pemandangan Agean Sea yang indah dengan pokok-pokok zaitun yang subur. Singgah di Turkish Delight dan Apple Tea Outlet di Kusadasi. Selepas makan malam Check in hotel Kusadasi.


HARI 4: KUSADASI – SELCUK                     

Selepas sarapan pagi, anda dibawa ke Selcuk Village dan meneroka Ephesus Ancient City, salah satu tapak arkeologi yang paling terkenal di dunia. Anda akan berjumpa dengan struktur hebat Library of Celsius, Hadrian Temple, Marble Street dan Agora. Ephesus adalah salah satu daripada 7 Churches of Revelation dan melawat House of Virgin Mary, Virgin Mary dan St John dikatakan telah tinggal di Ephesus dan meninggal dunia di sana. Selepas makan tengahari, melawat sebuah tempat tarikan pelancongan yang dikenali sebagai salah satu di antara Tujuh Keajaiban Dunia Purba iaitu Artemis Temple. Selepas makan malam kembali ke hotel.


HARI 5: KUSADASI – PAMUKKALE            

Selepas sarapan pagi dan Check out hotel menikmati pertunjukkan fashion produk kulit berkualiti tinggi. Makan Tengahari di Restoran Tempatan. Seterusnya  menuju ke Pamukkale melawat runtuhan Ancient City of Hierapolis dan meneroka Cotton Castle, yang mendapat pengiktirafan sebagai tapak Warisan Dunia, rupa bentuk seperti teres yang berwarna putih dan kolam yang dicipta oleh perairan air panas berkapur yang mengalir ke bawah gunung. Terkenal dengan mandian panas dan sebagai pusat kesihatan zaman dahulu. Makan Malam dan check in hotel.

 


HARI 6: PAMUKKALE – ANTALYA      

Selepas sarapan pagi dan check out hotel anda akan dibawa melawat ke Myra(Demre). Myra adalah sebuah bandar purba di Lycia. Terdapat rumah batu, kuil dan makam yang di  pahat di atas bukit-bukit. Makan Tengah hari di restoran tempatan.  Seterusnya akan ke Saint Nicholas Church. Gereja St. Nicholas, yang terletak di Antalya dan sangat penting kepada orang Kristian. Terdapat juga sebuah muzium di kawasan itu dalam peringatan St. Nicholas. Makan malam dan check in hotel.


HARI 07 : ANTAYLA – KONYA – CAPPADOCIA

Selepas sarapan pagi dan check out hotel. Anda dibawa untuk melihat  Duden Waterfall yang terkenal. Kemudian bertolak ke Aspendos yang menempatkan teater Roman yang terbaik dipelihara di Turki dan binaannya bercirikan Greek Roman kuno. Aspendos masih digunakan untuk persembahan sehingga ke hari ini. Kemudian melawat ke Acqueducts. Makan tengah hari di restoran tempatan . Seterusnya anda akan dibawa ke Konya. Singgah di Ancient Caravanserai merupakan bangunan/hotel yang sudah berusia 700 tahun dahulu bagi para pedagang Laluan Sutera suatu ketika dahulu. Kemudian melawat rumah dan  muzium Melvana Celaleddin-I Rumi (koleksi peribadi) dan makamnya. Beliau adalah pengasas agama sufi atau Mevlevi. Bertolak ke Cappadocia. Makan malam dan check in hotel.


HARI 08 : CAPPADOCIA   

Selepas sarapan pagi, anda akan ke tapak Hot air ballon  dimana anda dapat melihat matahari terbit . Selepas sarapan pagi, melawat Underground City sebuah penempatan orang Kristian yang terawal. Sesi bergambar di ‘Valley of the Birds’ dan ‘Uchiser Castle’. Makan tengahari di Avanos Village dan seterusnya membeli belah di tempat menjual barangan tembikar dan permaidani. Seterusnya melawat ‘Dervent Valley & Pasabag Valley’ untuk melihat pembentukan dari gunung berapi yang sangat unik. Kemudian singgah sebentar di tempat membuat permaidani dengan tangan. Makan malam dan bermalam di Cappadocia.


HARI 09 : CAPPADOCIA – ANKARA – SAFRANBOLU    

Selepas sarapan pagi dan check out hotel, anda akan bergerak ke Salt Lake untuk mengambil gambar dan meneruskan perjalanan ke Ankara. Anda akan bersiar-siar dan melihat pemandangan yang menakjubkan di Ankara. Kemudian melawat Ataturk Mausoleum dan Museum. Tiba di Safranbolu, sebuah kampung yang kini telah diletakkan di dalam senarai Warisan Budaya Dunia oleh UNESCO sebagai penghargaan atas usaha dalam pemuliharaan warisannya secara keseluruhan. Makan malam dan check in hotel.


HARI 10 : SAFRANBOLU – ISTANBUL 

HARI 10: SAFRANBOLU-ISTANBUL  (SP,MT,MM)  Selepas sarapan pagi dan check out hotel, melawat bandar Safranbolu yang kaya dengan sejarah dan warisan budaya sebagai contoh senibina di Turki. Antara yang terdapat di Safranbolu ialah bangunan awam seperti Cinci Hodja Kervansary & Cinci Hodja Haman-bath complex, Mosque of Koprulu Mehmet & Izzet Mehmet Pashas, the Old Traditional Wooden House, The Guild Of Shoe makers dll. Selepas makan malam check in hotel di Istanbul.


HARI 11 : ISTANBUL – COUNTRY OF ORIGIN

Selepas sarapan dan check out hotel melawat Grand Bazaar (Bazaar lama yang telah berusia 500 tahun dan terdapat 4000 kedai yang menjual pelbagai jualan) . Seterusnya, anda akan menaiki Bosphorous Cruise trip (anda dapat melihat permandangan yang indah di Asia Turki dan Eropah). Menuju ke lapangan terbang Istanbul untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.


HARI 12 :  KLIA

Tiba di KLIA

HARGA PAKEJ TERMASUK:

 • Tiket Penerbangan Qatar Airways(pergi balik).
 • Pengangkutan darat (seperti aturcara)
 • Makan & minum 3 kali sehari (sepanjang aturcara).
 • Penginapan hotel 4*& 5*.
 • Tempat lawatan seperti aturcara.
 • Bosphoris cruise semasa menyusuri Selat Bosphorus.
 • Tiket masuk ke Emirgan Park
 • Tiket masuk Hagia Sophia.
 • Mineral wáter percuma setiap hari.

HARGA PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Perbelanjaan yang tidak terdapat di atas
 • Tempahan makanan selain menu yang disediakan
 • Lebihan bagasi (30kg).
 • Perbelanjaan peribadi seperti telefon, dobi & dll.
 • Tips untuk pemandu dan pemandu pelancong.
 • Insurans kembara.

-Tiada-

+ Galeri
+ Jadual Perjalanan

HARI 1:KUL-DOHA         (MM)

Berkumpul di KLIA pada 6:30 pagi (3 jam) sebelum berlepas ke Istanbul. Transit sebentar di DOHA sebelum menyambung penerbangan ke Istanbul. Tiba di Istanbul  akan disambut oleh wakil kami, daftar masuk hotel di Istanbul & makan malam dan berehat.


HARI 2: ISTANBUL-BOLU     (SP/MT/MM)

Selepas sarapan dan daftar keluar hotel, peserta akan dibawa melawat Istanbul City Wall, Melawat Blue Mosque, Tugu Peringatan Hippodrome (satu buah kawasan peninggalan pahlawan gladiator dahulu kala, digunakan sebagai kawasan untuk acara sukan dll di zaman dulu, melawat muzium Hagia Shopia (asalnya sebuah gereja dan menjadi masjid), Sogukcesme Street, Caferaga Medresesi  dan Topkapi Palace (Istana dijadikan muzium yang tersimpannya pelbagai khazanah Islam dan barangan peninggalan Rasulullah SAW dsbnya. Kemudian meneruskan perjalanan ke Bolu bergambar di Sapanca Lake (menikmati permandangan yang indah).


HARI 3: BOLU-AMASYA      (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan bertolak ke Amasya yang terletak di pergunungan dekat Laut Hitam dan memiliki sejarah lebih dari 7500 tahun. Setibanya di Amasya melawat  Ferhat & Sirin Tunnel dan Muzium Love, melawat Sultan Beyazit ll Mosque yang merupakan masjid yang terbesar di Amasya. Pintu utama, mihrab dan mimbar diperbuat daripada marmar putih dan tingkap menampilkan ukiran kayu. Kemudian melawat sekitar Green River dan mengambil gambar berlatar belakang Mountain Rock Toms, mengunjungi Statue Strabon yang terdapat patung-patung yang terkenal di dunia dan pertama dalam sejarah cendekiawan terkenal kelahiran kota Amasya. Melawat ke Bimarhane yang pernah menjadi sebagai pusat rawatan pesakit mental yang telah di buka oleh Sultan Muhammad al-Fatih dan sekarang ianya telah menjadi sebuah sekolah muzik dan cafeteria. Daftar masuk hotel dan makan malam.


HARI 4: AMASYA-CAPPADOCIA       (SP/MT/MM)      

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Kemudian di bawa menyaksikan Magical Eco Chamber, Amasya Corek (jenis tradisional roti) dan anda akan diajar bagaimana untuk menyediakan dan memasak, melawat Octagonal Madrasah, sebuah sekolah tahfiz sejak tahun 1235.

Daftar masuk hotel dan makan malam.


HARI 5: CAPPADOCIA      (SP/MT/MM)

Lawatan penuh di bandar Cappadocia yang dianggap sebagai salah satu daripada keajaiban semula jadi dunia dengan penciptaan kesenian geologi – bekas gunung berapi (menikmati permandangan yang berwarna-warni).  Bandar yang dikenali dengan nama “The Flinstone House”, Antara tempat yang akan dilawati ialah Underground City of Kaymakli, Pigeon Valley, Pigeon Houses or Dove Codes, Uc Guzeller or Three Beauties, Uchisar castle dan Goreme Valley. Makan malam dan bermalam di hotel Cappadocia.

Acara pilihan : Hot Air Ballon USD200 seorang

Turkish Tradiotional Folkshow USD50


HARI 6: CAPPADOCIA-KONYA-PAMUKALE      (SP/MT/MM)

Lawatan seterusnya ke bandar Konya ( Islamic Elder). Terkenal dengan Mevlana Celaleddin Rumi (pengasas agama sufi atau Mevlevi). Melawat rumah  dan muzium (koleksi peribadi) dan makamnya. Berhenti di Sultanhani Caravanserai, dibina pada abad ke-13, Caravanserai Sultanhani adalah tempat rehat bagi peniaga-peniaga pelayaran di sepanjang Jalan Sutera untuk berhenti dan bermalam. Meneruskan perjalanan ke Pamukkale.


HARI 07 : PAMUKALE-BURSA     (SP,MT,MM)

Disini melawat bandar antic (Antique City of Hierapolis) di mana boleh melihat pembentukan (formation) batu kapur yang menurut kajian mengandungi bahan galian berkhasiat untuk kesihatan dan melihat mata air panas yang aneh.Meneruskan perjalananke Bursa. Tiba di Bursa melawat  melawat Ulucami (Grand Mosque) dengan senibina yg unik dan menarik, Green Mausoleum dan Pasar Sutera dan membeli belah barangan cenderamata dan melihat budaya kampung orang Turki.Bermalam di Bursa.


HARI 08 : BURSA-ISTANBUL       (SP,MT,MM)        

Peserta daftar keluar hotel dan menuju ke Istanbul iaitu di Eminönü pelabuhan untuk pelayaran dengan bot ke atas selat Bosphorus, selat unik memisahkan dua benua (Eropah dan Asia), Permandangan yang hebat berlatar belakang dengan menara dan kubah, pokok pine bukit, dan mercu tanda Istanbul seperti istana Dolmabahce, menara Leander, dan Ortaköy masjid. Melawat Emirgan Park, iaitu pameran terbesar bunga tulip di Istanbul. Melawat Grand Bazaar lama – bazaar tertutup terbesar di dunia, lebih 4000 buah terdapat didalamnya & Spice bazaar. Solat di Masjid Rustem Pasa. Bermalam di Istanbul.


HARI 09 :  ISTANBUL – AIRPORT (SP)

Selepas sarapan & daftar keluar hotel peserta di bawa melihat pertunjukan fesyen dari pakaian kulit yang bermutu tinggi. Melawat Masjid Abu Ayob Al Ansari dan makam Sultan Muhammad Al-Fateh sebelum di bawa airport untuk untuk mengambil penerbangan pulang ke Kuala Lumpur melalui Doha.


HARI 10 :  KLIA

Tiba KLIA jam 03:30 petang bersama kenangan indah dari Negara Eropah dan Asia iaitu TURKI.

+ Jadual Perjalanan 2

HARI 1: KLIA – ISTANBUL

Berkumpul di lapangan terbang 3 jam sebelum penerbangan. Tiba di Lapangan Terbang Istanbul dan akan disambut oleh wakil kami.


HARI 2: ISTANBUL – CANAKKALE

Selepas tiba di Istanbul Anda akan dibawa melawat ke Topkapi Palace (muzium yang menempatkan pelbagai koleksi dahulu dan merupakan bangunan paling besar di Istanbul). Seterusnya melawat Blue Mosque (Masjid yang paling popular di Istanbul). Kemudian melawat Hippodrome Square (dataran dimana  kegiatan  olahraga dan juga sebagai tempat berkumpulnya orang ramai ketika era kerajaan Byzantian). Makan Tengahari di Restoran tempatan dan bergerak ke Canakkale melalui Galipoli. Makan malam dan Check in Hotel.


HARI 3: CANAKKALE – TROY – PERGAMON – KUSADASI                 

Selepas sarapan dan check out hotel, menuju ke Troy, anda akan melawat bandar purba dan wooden horse yang terkenal. Seterusnya bergerak ke bandar Pergamon (tempat di mana teater paling curam di Turki) termasuk melawat Trajan Temple, Atena Temple, Agora dan Pergamon Palace. Melawat di Pergamon Ancient Asklepion, Asklepion adalah sebuah pusat perubatan purba terkenal yang dibina sebagai penghormatan kepada Asklepios, dewa penyembuhan. Ia juga merupakan hospital psikiatri yang pertama di dunia. Selepas makan tengah hari , meneruskan perjalanan ke Kusadasi sambil melihat pemandangan Agean Sea yang indah dengan pokok-pokok zaitun yang subur. Singgah di Turkish Delight dan Apple Tea Outlet di Kusadasi. Selepas makan malam Check in hotel Kusadasi.


HARI 4: KUSADASI – SELCUK                     

Selepas sarapan pagi, anda dibawa ke Selcuk Village dan meneroka Ephesus Ancient City, salah satu tapak arkeologi yang paling terkenal di dunia. Anda akan berjumpa dengan struktur hebat Library of Celsius, Hadrian Temple, Marble Street dan Agora. Ephesus adalah salah satu daripada 7 Churches of Revelation dan melawat House of Virgin Mary, Virgin Mary dan St John dikatakan telah tinggal di Ephesus dan meninggal dunia di sana. Selepas makan tengahari, melawat sebuah tempat tarikan pelancongan yang dikenali sebagai salah satu di antara Tujuh Keajaiban Dunia Purba iaitu Artemis Temple. Selepas makan malam kembali ke hotel.


HARI 5: KUSADASI – PAMUKKALE            

Selepas sarapan pagi dan Check out hotel menikmati pertunjukkan fashion produk kulit berkualiti tinggi. Makan Tengahari di Restoran Tempatan. Seterusnya  menuju ke Pamukkale melawat runtuhan Ancient City of Hierapolis dan meneroka Cotton Castle, yang mendapat pengiktirafan sebagai tapak Warisan Dunia, rupa bentuk seperti teres yang berwarna putih dan kolam yang dicipta oleh perairan air panas berkapur yang mengalir ke bawah gunung. Terkenal dengan mandian panas dan sebagai pusat kesihatan zaman dahulu. Makan Malam dan check in hotel.

 


HARI 6: PAMUKKALE – ANTALYA      

Selepas sarapan pagi dan check out hotel anda akan dibawa melawat ke Myra(Demre). Myra adalah sebuah bandar purba di Lycia. Terdapat rumah batu, kuil dan makam yang di  pahat di atas bukit-bukit. Makan Tengah hari di restoran tempatan.  Seterusnya akan ke Saint Nicholas Church. Gereja St. Nicholas, yang terletak di Antalya dan sangat penting kepada orang Kristian. Terdapat juga sebuah muzium di kawasan itu dalam peringatan St. Nicholas. Makan malam dan check in hotel.


HARI 07 : ANTAYLA – KONYA – CAPPADOCIA

Selepas sarapan pagi dan check out hotel. Anda dibawa untuk melihat  Duden Waterfall yang terkenal. Kemudian bertolak ke Aspendos yang menempatkan teater Roman yang terbaik dipelihara di Turki dan binaannya bercirikan Greek Roman kuno. Aspendos masih digunakan untuk persembahan sehingga ke hari ini. Kemudian melawat ke Acqueducts. Makan tengah hari di restoran tempatan . Seterusnya anda akan dibawa ke Konya. Singgah di Ancient Caravanserai merupakan bangunan/hotel yang sudah berusia 700 tahun dahulu bagi para pedagang Laluan Sutera suatu ketika dahulu. Kemudian melawat rumah dan  muzium Melvana Celaleddin-I Rumi (koleksi peribadi) dan makamnya. Beliau adalah pengasas agama sufi atau Mevlevi. Bertolak ke Cappadocia. Makan malam dan check in hotel.


HARI 08 : CAPPADOCIA   

Selepas sarapan pagi, anda akan ke tapak Hot air ballon  dimana anda dapat melihat matahari terbit . Selepas sarapan pagi, melawat Underground City sebuah penempatan orang Kristian yang terawal. Sesi bergambar di ‘Valley of the Birds’ dan ‘Uchiser Castle’. Makan tengahari di Avanos Village dan seterusnya membeli belah di tempat menjual barangan tembikar dan permaidani. Seterusnya melawat ‘Dervent Valley & Pasabag Valley’ untuk melihat pembentukan dari gunung berapi yang sangat unik. Kemudian singgah sebentar di tempat membuat permaidani dengan tangan. Makan malam dan bermalam di Cappadocia.


HARI 09 : CAPPADOCIA – ANKARA – SAFRANBOLU    

Selepas sarapan pagi dan check out hotel, anda akan bergerak ke Salt Lake untuk mengambil gambar dan meneruskan perjalanan ke Ankara. Anda akan bersiar-siar dan melihat pemandangan yang menakjubkan di Ankara. Kemudian melawat Ataturk Mausoleum dan Museum. Tiba di Safranbolu, sebuah kampung yang kini telah diletakkan di dalam senarai Warisan Budaya Dunia oleh UNESCO sebagai penghargaan atas usaha dalam pemuliharaan warisannya secara keseluruhan. Makan malam dan check in hotel.


HARI 10 : SAFRANBOLU – ISTANBUL 

HARI 10: SAFRANBOLU-ISTANBUL  (SP,MT,MM)  Selepas sarapan pagi dan check out hotel, melawat bandar Safranbolu yang kaya dengan sejarah dan warisan budaya sebagai contoh senibina di Turki. Antara yang terdapat di Safranbolu ialah bangunan awam seperti Cinci Hodja Kervansary & Cinci Hodja Haman-bath complex, Mosque of Koprulu Mehmet & Izzet Mehmet Pashas, the Old Traditional Wooden House, The Guild Of Shoe makers dll. Selepas makan malam check in hotel di Istanbul.


HARI 11 : ISTANBUL – COUNTRY OF ORIGIN

Selepas sarapan dan check out hotel melawat Grand Bazaar (Bazaar lama yang telah berusia 500 tahun dan terdapat 4000 kedai yang menjual pelbagai jualan) . Seterusnya, anda akan menaiki Bosphorous Cruise trip (anda dapat melihat permandangan yang indah di Asia Turki dan Eropah). Menuju ke lapangan terbang Istanbul untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.


HARI 12 :  KLIA

Tiba di KLIA

+ Pakej Ini Termasuk / Tidak Termasuk

HARGA PAKEJ TERMASUK:

 • Tiket Penerbangan Qatar Airways(pergi balik).
 • Pengangkutan darat (seperti aturcara)
 • Makan & minum 3 kali sehari (sepanjang aturcara).
 • Penginapan hotel 4*& 5*.
 • Tempat lawatan seperti aturcara.
 • Bosphoris cruise semasa menyusuri Selat Bosphorus.
 • Tiket masuk ke Emirgan Park
 • Tiket masuk Hagia Sophia.
 • Mineral wáter percuma setiap hari.

HARGA PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Perbelanjaan yang tidak terdapat di atas
 • Tempahan makanan selain menu yang disediakan
 • Lebihan bagasi (30kg).
 • Perbelanjaan peribadi seperti telefon, dobi & dll.
 • Tips untuk pemandu dan pemandu pelancong.
 • Insurans kembara.
+ Informasi

-Tiada-