KEMBARA TURKI

Tarikh Berlepas


Tarikh MulaTarikh AkhirMusimStatus
20 MARCH28 MARCHAkhir musim sejukBaki 14 seats
06 APRIL14 APRILBungaBaki 15 seats
21 NOVEMBER30 NOVEMBERSejukTempahan Dibuka
(Tambah RM 200)
12 DISEMBER21 DISEMBERSejukBaki 17 seats
(Tambah RM 200)

ISTANBUL – BURSA – PAMUKKALE – KONYA – CAPPADOCIA – AMASYA – SAFRANBOLU – BOLU -ISTANBUL

HARGA SERENDAH

RM4,599 Seorang

Berminat dengan pakej ini?

Ya, pendaftaran kini lebih mudah! Hanya mendaftar online sekarang untuk menjadikan percutian anda menjadi kenyatan!

HARI 1:KUL-ISTANBUL      (MM)

 • Berkumpul di KLIA  4 jam awal sebelum berlepas ke Istanbul.
 • Tiba di Istanbul akan disambut oleh wakil kami.
 • Makan malam dan berehat di hotel Istanbul.

HARI 2: ISTANBUL-BURSA-PAMUKKALE      (SP/MT/MM)

 • Sarapan pagi dan bertolak ke BURSA (2 jam perjalanan).
 • Bursa adalah pusat pentadbiran pertama kerajaan Ottomaniyah.
 • Melawat Ulucami (Grand Mosque), Grand Mausoleum.
 • Meneruskan perjalanan ke Pamukkale (5 jam perjalanan).
 • Melawat Bandar antic (Antique City of Hierapolis & Cotton Castle).
 • Daftar masuk hotel di Pamukkale.

HARI 3: PAMUKKALE-KONYA-CAPPADOCIA     (SP/MT/MM)

 • Selepas sarapan perjalanaan 5 jam ke Konya.
 • Meneruskan lawatan ke Bandar Konya dikenali Islamic Elder .
 • Melawat Mevlana Celaleddin Rumi (pengasas agama sufi atau Mevlevi).
 • Singgah Sultanhani Caravanserai (dibina pada abad ke-13).
 • Meneruskan perjalanan ke Cappadocia (3  jam perjalanan).
 • Bermalam di Cappadocia.

HARI 4: CAPPADOCIA       (SP/MT/MM)      

 • Lawatan penuh di bandar Cappadocia.
 • Kunjungi Saratli Underground City
 • Melawat Uchisar Castle, Pasabag (Mushroom Valley), Camel Rock, Pottery Town of Avanos, Kizilirmak (Red River) & Turkish Carpet 

Acara pilihan: Hot Air Balloon USD200 seorang


HARI 5: CAPPADOCIA-AMASYA     (SP/MT/MM)

 • Selepas sarapan dan daftar keluar hotel menuju ke Amasya (4 jam 30  minit)
 • Bersiar-siar di Green River dan Mountain Rock Toms.
 • Melawat Octagonal Madrasah (sebuah sekolah Tahfiz dan masjid).
 • Singgah di Masjid Sultan Beyazit II masjid terbesar di Amasya
 • Daftar masuk hotel di Amasya.

HARI 6: AMASYA-SAFRANBOLU      (SP/MT/MM)

 • Daftar keluar hotel dan Melawat kisah  cinta Ferhat & Sirin Tunnel dan Muzium Love.
 • Perjalanan di teruskan ke Safranbolu (5 jam perjalanan).
 • Safranbolu merupakan sebuah kota yang dahulunya adalah stesen laluan penting untuk kafilah berdagang dari timur ke barat ketika di awal abad ke-20. Di sini tersimpan pelbagai tapak sejarah, antaranya adalah Çarşı, Cinci Hamam, Köprülü Mehmet Paşa Mosque dan Yörük Köyü. Bangunan dan gedung-gendung tua ‘Turki Kuno’ ketika era empayar Khalifah Uthmaniyah juga masih lagi berdiri teguh. Berkunjung ke sini seolah-olah membawa anda terbang semula ke abad 13.
 • Meneruskan perjalanan ke Bolu (1jam 45 minit perjalanan)
 • Bermalam di Bolu.

HARI 7 : BOLU-ISTANBUL     (SP,MT,MM)

 • Daftar keluar hotel dan meneruskan semula perjalanan ke Istanbul (3 jam perjalanan).
 • Singgah di pertunjukkan fesyen dari pakai kulit.
 • Kemudian ke Eminonu pelabuhan untuk pelayaran Bosphorus Cruise.
 • Melawat Grand Bazaar lama (bazaar tertutup terbesar di dunia dengan lebih 4000 buah gerai)  atau Spice Bazaar.
 • Solat di Rustempasa Mosque.
 • Bermalam di Istanbul.

HARI 8 : ISTANBUL – AIRPORT     (SP,MT,MM)        

 • Melawat Topkapi Palace (istana yang dijadikan muzium dan tersimpan pelbagai khazanah).
 • Melawat Tugu Peringatan Roman Hippodrome, Hagia Sophia (sebuah gereja yang ditukar menjadi masjid) dan Blue Mosque.
 • Bersiar-siar di Emirgan Park yang popular dengan Taman Bunga Tulip.
 • Singgah di Masjid Abu Ayob Al Ansari.
 • Seterusnya, dibawa ke airport untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

 

HARI 09 :  KLIA 

Tiba di KLIA jam 20:10 bersama kenangan indah dari Negara Eropah dan Asia iaitu TURKI.


 

HARI 1: KLIA – ISTANBUL

Berkumpul di lapangan terbang 3 jam sebelum penerbangan. Tiba di Lapangan Terbang Istanbul dan akan disambut oleh wakil kami.


HARI 2: ISTANBUL – CANAKKALE

Selepas tiba di Istanbul Anda akan dibawa melawat ke Topkapi Palace (muzium yang menempatkan pelbagai koleksi dahulu dan merupakan bangunan paling besar di Istanbul). Seterusnya melawat Blue Mosque (Masjid yang paling popular di Istanbul). Kemudian melawat Hippodrome Square (dataran dimana  kegiatan  olahraga dan juga sebagai tempat berkumpulnya orang ramai ketika era kerajaan Byzantian). Makan Tengahari di Restoran tempatan dan bergerak ke Canakkale melalui Galipoli. Makan malam dan Check in Hotel.


HARI 3: CANAKKALE – TROY – PERGAMON – KUSADASI                 

Selepas sarapan dan check out hotel, menuju ke Troy, anda akan melawat bandar purba dan wooden horse yang terkenal. Seterusnya bergerak ke bandar Pergamon (tempat di mana teater paling curam di Turki) termasuk melawat Trajan Temple, Atena Temple, Agora dan Pergamon Palace. Melawat di Pergamon Ancient Asklepion, Asklepion adalah sebuah pusat perubatan purba terkenal yang dibina sebagai penghormatan kepada Asklepios, dewa penyembuhan. Ia juga merupakan hospital psikiatri yang pertama di dunia. Selepas makan tengah hari , meneruskan perjalanan ke Kusadasi sambil melihat pemandangan Agean Sea yang indah dengan pokok-pokok zaitun yang subur. Singgah di Turkish Delight dan Apple Tea Outlet di Kusadasi. Selepas makan malam Check in hotel Kusadasi.


HARI 4: KUSADASI – SELCUK                     

Selepas sarapan pagi, anda dibawa ke Selcuk Village dan meneroka Ephesus Ancient City, salah satu tapak arkeologi yang paling terkenal di dunia. Anda akan berjumpa dengan struktur hebat Library of Celsius, Hadrian Temple, Marble Street dan Agora. Ephesus adalah salah satu daripada 7 Churches of Revelation dan melawat House of Virgin Mary, Virgin Mary dan St John dikatakan telah tinggal di Ephesus dan meninggal dunia di sana. Selepas makan tengahari, melawat sebuah tempat tarikan pelancongan yang dikenali sebagai salah satu di antara Tujuh Keajaiban Dunia Purba iaitu Artemis Temple. Selepas makan malam kembali ke hotel.


HARI 5: KUSADASI – PAMUKKALE            

Selepas sarapan pagi dan Check out hotel menikmati pertunjukkan fashion produk kulit berkualiti tinggi. Makan Tengahari di Restoran Tempatan. Seterusnya  menuju ke Pamukkale melawat runtuhan Ancient City of Hierapolis dan meneroka Cotton Castle, yang mendapat pengiktirafan sebagai tapak Warisan Dunia, rupa bentuk seperti teres yang berwarna putih dan kolam yang dicipta oleh perairan air panas berkapur yang mengalir ke bawah gunung. Terkenal dengan mandian panas dan sebagai pusat kesihatan zaman dahulu. Makan Malam dan check in hotel.

 


HARI 6: PAMUKKALE – ANTALYA      

Selepas sarapan pagi dan check out hotel anda akan dibawa melawat ke Myra(Demre). Myra adalah sebuah bandar purba di Lycia. Terdapat rumah batu, kuil dan makam yang di  pahat di atas bukit-bukit. Makan Tengah hari di restoran tempatan.  Seterusnya akan ke Saint Nicholas Church. Gereja St. Nicholas, yang terletak di Antalya dan sangat penting kepada orang Kristian. Terdapat juga sebuah muzium di kawasan itu dalam peringatan St. Nicholas. Makan malam dan check in hotel.


HARI 07 : ANTAYLA – KONYA – CAPPADOCIA

Selepas sarapan pagi dan check out hotel. Anda dibawa untuk melihat  Duden Waterfall yang terkenal. Kemudian bertolak ke Aspendos yang menempatkan teater Roman yang terbaik dipelihara di Turki dan binaannya bercirikan Greek Roman kuno. Aspendos masih digunakan untuk persembahan sehingga ke hari ini. Kemudian melawat ke Acqueducts. Makan tengah hari di restoran tempatan . Seterusnya anda akan dibawa ke Konya. Singgah di Ancient Caravanserai merupakan bangunan/hotel yang sudah berusia 700 tahun dahulu bagi para pedagang Laluan Sutera suatu ketika dahulu. Kemudian melawat rumah dan  muzium Melvana Celaleddin-I Rumi (koleksi peribadi) dan makamnya. Beliau adalah pengasas agama sufi atau Mevlevi. Bertolak ke Cappadocia. Makan malam dan check in hotel.


HARI 08 : CAPPADOCIA   

Selepas sarapan pagi, anda akan ke tapak Hot air ballon  dimana anda dapat melihat matahari terbit . Selepas sarapan pagi, melawat Underground City sebuah penempatan orang Kristian yang terawal. Sesi bergambar di ‘Valley of the Birds’ dan ‘Uchiser Castle’. Makan tengahari di Avanos Village dan seterusnya membeli belah di tempat menjual barangan tembikar dan permaidani. Seterusnya melawat ‘Dervent Valley & Pasabag Valley’ untuk melihat pembentukan dari gunung berapi yang sangat unik. Kemudian singgah sebentar di tempat membuat permaidani dengan tangan. Makan malam dan bermalam di Cappadocia.


HARI 09 : CAPPADOCIA – ANKARA – SAFRANBOLU    

Selepas sarapan pagi dan check out hotel, anda akan bergerak ke Salt Lake untuk mengambil gambar dan meneruskan perjalanan ke Ankara. Anda akan bersiar-siar dan melihat pemandangan yang menakjubkan di Ankara. Kemudian melawat Ataturk Mausoleum dan Museum. Tiba di Safranbolu, sebuah kampung yang kini telah diletakkan di dalam senarai Warisan Budaya Dunia oleh UNESCO sebagai penghargaan atas usaha dalam pemuliharaan warisannya secara keseluruhan. Makan malam dan check in hotel.


HARI 10 : SAFRANBOLU – ISTANBUL 

HARI 10: SAFRANBOLU-ISTANBUL  (SP,MT,MM)  Selepas sarapan pagi dan check out hotel, melawat bandar Safranbolu yang kaya dengan sejarah dan warisan budaya sebagai contoh senibina di Turki. Antara yang terdapat di Safranbolu ialah bangunan awam seperti Cinci Hodja Kervansary & Cinci Hodja Haman-bath complex, Mosque of Koprulu Mehmet & Izzet Mehmet Pashas, the Old Traditional Wooden House, The Guild Of Shoe makers dll. Selepas makan malam check in hotel di Istanbul.


HARI 11 : ISTANBUL – COUNTRY OF ORIGIN

Selepas sarapan dan check out hotel melawat Grand Bazaar (Bazaar lama yang telah berusia 500 tahun dan terdapat 4000 kedai yang menjual pelbagai jualan) . Seterusnya, anda akan menaiki Bosphorous Cruise trip (anda dapat melihat permandangan yang indah di Asia Turki dan Eropah). Menuju ke lapangan terbang Istanbul untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.


HARI 12 :  KLIA

Tiba di KLIA

HARGA PAKEJ TERMASUK:

 • Tiket Penerbangan  (pergi balik).
 • Pengangkutan darat (seperti aturcara)
 • Makan & minum 3 kali sehari (sepanjang aturcara).
 • Penginapan 7 malam hotel 4*& 5*.
 • Tempat lawatan seperti aturcara.
 • Bosphorus Cruise semasa menyusuri Selat Bosphorus.
 • Tiket masuk Hagia Sophia.
 • Mineral wáter percuma setiap hari.
 • Percuma bagpack dari Al-Mukminin Travel & Tours

HARGA PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Perbelanjaan yang tidak terdapat di atas
 • Tempahan makanan selain menu yang disediakan
 • Lebihan bagasi (30kg).
 • Perbelanjaan peribadi seperti telefon, dobi & dll.
 • Tips untuk pemandu dan pemandu pelancong.
 • Insurans kembara.
 • Jika kanak-kanak sebilik dengan 01 orang dewasa sahaja – TIADA DISKAUN diberikan. Harga Pakej sama dengan Harga Dewasa.
 • Jenis Bilik yang disediakan:-
  Double @ Twin: 02 orang dewasa sebilik @ 02 orang dewasa +01 orang kanak-kanak tanpa katil
  Triple: 03 orang dewasa sebilik @ 02 orang dewasa + 01 orang kanak-kanak berkatil
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk 3 orang sebilik (Triple Room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik hanya tilam tambahan yang disediakan sama ada 02 Single Bed + 01 tilam tambahan @ 01 Double Bed + 01 tilam tambahan.
+ Galeri
+ Jadual Perjalanan

HARI 1:KUL-ISTANBUL      (MM)

 • Berkumpul di KLIA  4 jam awal sebelum berlepas ke Istanbul.
 • Tiba di Istanbul akan disambut oleh wakil kami.
 • Makan malam dan berehat di hotel Istanbul.

HARI 2: ISTANBUL-BURSA-PAMUKKALE      (SP/MT/MM)

 • Sarapan pagi dan bertolak ke BURSA (2 jam perjalanan).
 • Bursa adalah pusat pentadbiran pertama kerajaan Ottomaniyah.
 • Melawat Ulucami (Grand Mosque), Grand Mausoleum.
 • Meneruskan perjalanan ke Pamukkale (5 jam perjalanan).
 • Melawat Bandar antic (Antique City of Hierapolis & Cotton Castle).
 • Daftar masuk hotel di Pamukkale.

HARI 3: PAMUKKALE-KONYA-CAPPADOCIA     (SP/MT/MM)

 • Selepas sarapan perjalanaan 5 jam ke Konya.
 • Meneruskan lawatan ke Bandar Konya dikenali Islamic Elder .
 • Melawat Mevlana Celaleddin Rumi (pengasas agama sufi atau Mevlevi).
 • Singgah Sultanhani Caravanserai (dibina pada abad ke-13).
 • Meneruskan perjalanan ke Cappadocia (3  jam perjalanan).
 • Bermalam di Cappadocia.

HARI 4: CAPPADOCIA       (SP/MT/MM)      

 • Lawatan penuh di bandar Cappadocia.
 • Kunjungi Saratli Underground City
 • Melawat Uchisar Castle, Pasabag (Mushroom Valley), Camel Rock, Pottery Town of Avanos, Kizilirmak (Red River) & Turkish Carpet 

Acara pilihan: Hot Air Balloon USD200 seorang


HARI 5: CAPPADOCIA-AMASYA     (SP/MT/MM)

 • Selepas sarapan dan daftar keluar hotel menuju ke Amasya (4 jam 30  minit)
 • Bersiar-siar di Green River dan Mountain Rock Toms.
 • Melawat Octagonal Madrasah (sebuah sekolah Tahfiz dan masjid).
 • Singgah di Masjid Sultan Beyazit II masjid terbesar di Amasya
 • Daftar masuk hotel di Amasya.

HARI 6: AMASYA-SAFRANBOLU      (SP/MT/MM)

 • Daftar keluar hotel dan Melawat kisah  cinta Ferhat & Sirin Tunnel dan Muzium Love.
 • Perjalanan di teruskan ke Safranbolu (5 jam perjalanan).
 • Safranbolu merupakan sebuah kota yang dahulunya adalah stesen laluan penting untuk kafilah berdagang dari timur ke barat ketika di awal abad ke-20. Di sini tersimpan pelbagai tapak sejarah, antaranya adalah Çarşı, Cinci Hamam, Köprülü Mehmet Paşa Mosque dan Yörük Köyü. Bangunan dan gedung-gendung tua ‘Turki Kuno’ ketika era empayar Khalifah Uthmaniyah juga masih lagi berdiri teguh. Berkunjung ke sini seolah-olah membawa anda terbang semula ke abad 13.
 • Meneruskan perjalanan ke Bolu (1jam 45 minit perjalanan)
 • Bermalam di Bolu.

HARI 7 : BOLU-ISTANBUL     (SP,MT,MM)

 • Daftar keluar hotel dan meneruskan semula perjalanan ke Istanbul (3 jam perjalanan).
 • Singgah di pertunjukkan fesyen dari pakai kulit.
 • Kemudian ke Eminonu pelabuhan untuk pelayaran Bosphorus Cruise.
 • Melawat Grand Bazaar lama (bazaar tertutup terbesar di dunia dengan lebih 4000 buah gerai)  atau Spice Bazaar.
 • Solat di Rustempasa Mosque.
 • Bermalam di Istanbul.

HARI 8 : ISTANBUL – AIRPORT     (SP,MT,MM)        

 • Melawat Topkapi Palace (istana yang dijadikan muzium dan tersimpan pelbagai khazanah).
 • Melawat Tugu Peringatan Roman Hippodrome, Hagia Sophia (sebuah gereja yang ditukar menjadi masjid) dan Blue Mosque.
 • Bersiar-siar di Emirgan Park yang popular dengan Taman Bunga Tulip.
 • Singgah di Masjid Abu Ayob Al Ansari.
 • Seterusnya, dibawa ke airport untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

 

HARI 09 :  KLIA 

Tiba di KLIA jam 20:10 bersama kenangan indah dari Negara Eropah dan Asia iaitu TURKI.


 

+ Jadual Perjalanan 2

HARI 1: KLIA – ISTANBUL

Berkumpul di lapangan terbang 3 jam sebelum penerbangan. Tiba di Lapangan Terbang Istanbul dan akan disambut oleh wakil kami.


HARI 2: ISTANBUL – CANAKKALE

Selepas tiba di Istanbul Anda akan dibawa melawat ke Topkapi Palace (muzium yang menempatkan pelbagai koleksi dahulu dan merupakan bangunan paling besar di Istanbul). Seterusnya melawat Blue Mosque (Masjid yang paling popular di Istanbul). Kemudian melawat Hippodrome Square (dataran dimana  kegiatan  olahraga dan juga sebagai tempat berkumpulnya orang ramai ketika era kerajaan Byzantian). Makan Tengahari di Restoran tempatan dan bergerak ke Canakkale melalui Galipoli. Makan malam dan Check in Hotel.


HARI 3: CANAKKALE – TROY – PERGAMON – KUSADASI                 

Selepas sarapan dan check out hotel, menuju ke Troy, anda akan melawat bandar purba dan wooden horse yang terkenal. Seterusnya bergerak ke bandar Pergamon (tempat di mana teater paling curam di Turki) termasuk melawat Trajan Temple, Atena Temple, Agora dan Pergamon Palace. Melawat di Pergamon Ancient Asklepion, Asklepion adalah sebuah pusat perubatan purba terkenal yang dibina sebagai penghormatan kepada Asklepios, dewa penyembuhan. Ia juga merupakan hospital psikiatri yang pertama di dunia. Selepas makan tengah hari , meneruskan perjalanan ke Kusadasi sambil melihat pemandangan Agean Sea yang indah dengan pokok-pokok zaitun yang subur. Singgah di Turkish Delight dan Apple Tea Outlet di Kusadasi. Selepas makan malam Check in hotel Kusadasi.


HARI 4: KUSADASI – SELCUK                     

Selepas sarapan pagi, anda dibawa ke Selcuk Village dan meneroka Ephesus Ancient City, salah satu tapak arkeologi yang paling terkenal di dunia. Anda akan berjumpa dengan struktur hebat Library of Celsius, Hadrian Temple, Marble Street dan Agora. Ephesus adalah salah satu daripada 7 Churches of Revelation dan melawat House of Virgin Mary, Virgin Mary dan St John dikatakan telah tinggal di Ephesus dan meninggal dunia di sana. Selepas makan tengahari, melawat sebuah tempat tarikan pelancongan yang dikenali sebagai salah satu di antara Tujuh Keajaiban Dunia Purba iaitu Artemis Temple. Selepas makan malam kembali ke hotel.


HARI 5: KUSADASI – PAMUKKALE            

Selepas sarapan pagi dan Check out hotel menikmati pertunjukkan fashion produk kulit berkualiti tinggi. Makan Tengahari di Restoran Tempatan. Seterusnya  menuju ke Pamukkale melawat runtuhan Ancient City of Hierapolis dan meneroka Cotton Castle, yang mendapat pengiktirafan sebagai tapak Warisan Dunia, rupa bentuk seperti teres yang berwarna putih dan kolam yang dicipta oleh perairan air panas berkapur yang mengalir ke bawah gunung. Terkenal dengan mandian panas dan sebagai pusat kesihatan zaman dahulu. Makan Malam dan check in hotel.

 


HARI 6: PAMUKKALE – ANTALYA      

Selepas sarapan pagi dan check out hotel anda akan dibawa melawat ke Myra(Demre). Myra adalah sebuah bandar purba di Lycia. Terdapat rumah batu, kuil dan makam yang di  pahat di atas bukit-bukit. Makan Tengah hari di restoran tempatan.  Seterusnya akan ke Saint Nicholas Church. Gereja St. Nicholas, yang terletak di Antalya dan sangat penting kepada orang Kristian. Terdapat juga sebuah muzium di kawasan itu dalam peringatan St. Nicholas. Makan malam dan check in hotel.


HARI 07 : ANTAYLA – KONYA – CAPPADOCIA

Selepas sarapan pagi dan check out hotel. Anda dibawa untuk melihat  Duden Waterfall yang terkenal. Kemudian bertolak ke Aspendos yang menempatkan teater Roman yang terbaik dipelihara di Turki dan binaannya bercirikan Greek Roman kuno. Aspendos masih digunakan untuk persembahan sehingga ke hari ini. Kemudian melawat ke Acqueducts. Makan tengah hari di restoran tempatan . Seterusnya anda akan dibawa ke Konya. Singgah di Ancient Caravanserai merupakan bangunan/hotel yang sudah berusia 700 tahun dahulu bagi para pedagang Laluan Sutera suatu ketika dahulu. Kemudian melawat rumah dan  muzium Melvana Celaleddin-I Rumi (koleksi peribadi) dan makamnya. Beliau adalah pengasas agama sufi atau Mevlevi. Bertolak ke Cappadocia. Makan malam dan check in hotel.


HARI 08 : CAPPADOCIA   

Selepas sarapan pagi, anda akan ke tapak Hot air ballon  dimana anda dapat melihat matahari terbit . Selepas sarapan pagi, melawat Underground City sebuah penempatan orang Kristian yang terawal. Sesi bergambar di ‘Valley of the Birds’ dan ‘Uchiser Castle’. Makan tengahari di Avanos Village dan seterusnya membeli belah di tempat menjual barangan tembikar dan permaidani. Seterusnya melawat ‘Dervent Valley & Pasabag Valley’ untuk melihat pembentukan dari gunung berapi yang sangat unik. Kemudian singgah sebentar di tempat membuat permaidani dengan tangan. Makan malam dan bermalam di Cappadocia.


HARI 09 : CAPPADOCIA – ANKARA – SAFRANBOLU    

Selepas sarapan pagi dan check out hotel, anda akan bergerak ke Salt Lake untuk mengambil gambar dan meneruskan perjalanan ke Ankara. Anda akan bersiar-siar dan melihat pemandangan yang menakjubkan di Ankara. Kemudian melawat Ataturk Mausoleum dan Museum. Tiba di Safranbolu, sebuah kampung yang kini telah diletakkan di dalam senarai Warisan Budaya Dunia oleh UNESCO sebagai penghargaan atas usaha dalam pemuliharaan warisannya secara keseluruhan. Makan malam dan check in hotel.


HARI 10 : SAFRANBOLU – ISTANBUL 

HARI 10: SAFRANBOLU-ISTANBUL  (SP,MT,MM)  Selepas sarapan pagi dan check out hotel, melawat bandar Safranbolu yang kaya dengan sejarah dan warisan budaya sebagai contoh senibina di Turki. Antara yang terdapat di Safranbolu ialah bangunan awam seperti Cinci Hodja Kervansary & Cinci Hodja Haman-bath complex, Mosque of Koprulu Mehmet & Izzet Mehmet Pashas, the Old Traditional Wooden House, The Guild Of Shoe makers dll. Selepas makan malam check in hotel di Istanbul.


HARI 11 : ISTANBUL – COUNTRY OF ORIGIN

Selepas sarapan dan check out hotel melawat Grand Bazaar (Bazaar lama yang telah berusia 500 tahun dan terdapat 4000 kedai yang menjual pelbagai jualan) . Seterusnya, anda akan menaiki Bosphorous Cruise trip (anda dapat melihat permandangan yang indah di Asia Turki dan Eropah). Menuju ke lapangan terbang Istanbul untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.


HARI 12 :  KLIA

Tiba di KLIA

+ Pakej Ini Termasuk / Tidak Termasuk

HARGA PAKEJ TERMASUK:

 • Tiket Penerbangan  (pergi balik).
 • Pengangkutan darat (seperti aturcara)
 • Makan & minum 3 kali sehari (sepanjang aturcara).
 • Penginapan 7 malam hotel 4*& 5*.
 • Tempat lawatan seperti aturcara.
 • Bosphorus Cruise semasa menyusuri Selat Bosphorus.
 • Tiket masuk Hagia Sophia.
 • Mineral wáter percuma setiap hari.
 • Percuma bagpack dari Al-Mukminin Travel & Tours

HARGA PAKEJ TIDAK TERMASUK:

 • Perbelanjaan yang tidak terdapat di atas
 • Tempahan makanan selain menu yang disediakan
 • Lebihan bagasi (30kg).
 • Perbelanjaan peribadi seperti telefon, dobi & dll.
 • Tips untuk pemandu dan pemandu pelancong.
 • Insurans kembara.
+ Informasi
 • Jika kanak-kanak sebilik dengan 01 orang dewasa sahaja – TIADA DISKAUN diberikan. Harga Pakej sama dengan Harga Dewasa.
 • Jenis Bilik yang disediakan:-
  Double @ Twin: 02 orang dewasa sebilik @ 02 orang dewasa +01 orang kanak-kanak tanpa katil
  Triple: 03 orang dewasa sebilik @ 02 orang dewasa + 01 orang kanak-kanak berkatil
 • Tidak semua hotel mempunyai bilik untuk 3 orang sebilik (Triple Room). Oleh itu, untuk penempahan 3 orang sebilik hanya tilam tambahan yang disediakan sama ada 02 Single Bed + 01 tilam tambahan @ 01 Double Bed + 01 tilam tambahan.