PERNAH TENGOK TAK MASJID NI?

Ha nampak macam pernah tengok di bumi Madinah kan? Ha masjid ni rare hanya ada di Melaka!
Baru baru ni, Surau Ar Redhuan, Taman Semabok Perdana, Melaka telah viral di media sosial kerana mempunyai seni bina yang sangat menarik terutama bahagian pintu surau yang menyerupai pintu Masjidil Nabawi, Madinah. Cuba anda tengok pintu surau tu sama kan?!
Surau ini sebenarnya hasil dana serta derma orang ramai dan penduduk taman perumahan itu. Alhamdulillah dengan dana yang telah disumbangkan dapat membangunkan bangunan surau yang sangat indah dan cantik.
Anda boleh mengikuti page Surau Ar-Redhuan https://www.facebook.com/SurauArRedhuanSemabok/ untuk mengikuti perkembangan dan aktiviti semasa surau tersebut. JOM kita serbu ramai ramai surau yang cantik ni
.
Menarik tak? Jangan lupa LIKE dan SHARE untuk rakan #almukminintravelandtours rakan kita yang lain

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Package
Map
Login
Scroll to Top